Team

Valérie Van Slycke:
Strength and conditioning coach

Diëtist in opleiding

Ik ben geboren en getogen in een rasechte wielerfamilie. Het is dan ook niet vreemd dat ik me tijdens mijn studies als master Lichamelijk opvoeding en bewegingswetenschappen: training en coaching ging verdiepen in de begeleiding van duursporters. Met mijn stageplek in Bakala Academy leerde ik bovenop het maken van trainingen voor recreanten tot topsporters, het reilen en zeilen van inspanningstesten. Daar de sportwereld veel breder is dan duursport alleen zocht ik ook andere oorden op en kreeg ik ook de kans stage te lopen bij Club Brugge, waar ik nog steeds aan het werk ben als physical coach van YLA. Na mijn opleiding aan de universiteit van Gent kon ik terecht bij de damesploeg wielrennen van Topsport Vlaanderen en kreeg ik de kans met nationale en internationale talenten te werken. Na de samenwerking met Sport Vlaanderen koos ik ervoor mijn eigen sportieve dromen na te jagen en ging ik te werk als professionele amazone. Nu, 3 jaar later, ben ik klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan en leg ik me weer volledig toe op het trainen en begeleiden van sporters en niet sporters. Het belang van wetenschappelijk onderbouwde theorieën draag ik hoog in het vaandel en probeer dan ook steeds up-to-date te blijven over nieuwe wetenschappelijke evidenties. Door dit te koppelen aan mijn ervaring in het werkveld hoop ik jullie de geschikte tools te kunnen aanreiken om jouw sportieve of bewegingsdoelen te bereiken.

Verder ben ik diëtiste in opleiding en zal ik afstuderen in 2023 aan de Odisee hogeschool. 

Stijn De Loof: Kinesitherapeut

In 2015 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met specialisatie in de sportrevalidatie. Ik volgde hierna nog een opleiding manuele therapie (waarbij de focus vooral op rug en nek ligt) en een cursus dry needling. Onder het motto levenslang leren, verdiep ik me elk jaar verder in sportspecifieke klachten (loop- en fietsletsels, veelvoorkomende voetbalklachten etc.) en ben ik me tijdens diverse cursussen ook op verschillende delen van het lichaam dieper gaan specialiseren (schouder, heup, knie, enkel). Ik hou ervan om te werken met een gevarieerd publiek: van de persoon die nek- en rugklachten ervaart door een bureaujob tot de hobbysporter tot ervaren topsporters. 

Marieke Rommens: Kinesitherapeut

Vanuit haar passie voor sport koos ze tijdens haar studies als master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie voor een specialisatie in de sportrevalidatie. Ook na het afronden van deze opleiding, in 2019, streeft Marieke ernaar om haar kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen en up-to-date te blijven met de nieuwste inzichten. Zo schoolde ze zich bij tot manueel therapeut en myofasciaal therapeut (dry needling) en volgt ze regelmatig diverse cursussen gericht op sportletsels. Momenteel volgt Marieke nog een opleiding Sportgerichte Combinatietherapie: Manuele therapie en Osteopathie, welke ze in 2024 zal afronden.
Marieke gelooft dat bewegen de sleutel is tot preventie en behandeling van klachten. Door manuele technieken te combineren met gerichte oefentherapie tracht ze de patiënt te helpen zijn/haar werk, sport en dagelijkse activiteiten te hervatten.
In haar vrije tijd is ze actief als voetballer bij KVE Drongen, waar ze ook kinesist is bij de 1e ploeg van de mannen.

Belinda Logie: Kinesitherapeut

Onder haar levensmotto 'Just do it' heeft Belinda naast haar diploma Sportkinesitherapie ook het diploma IMFT Manuele therapie en dry needling op zak. Net als al onze kinesitherapeuten kan ze verder ook een hele resem dagopleidingen aan haar palmares toevoegen en is ze zeker mee met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Opleidingen rond manuele therapie, sport en het bovenste lidmaat prikkelen haar interesse het meest. Ook in haar vrije tijd blijft ze trouw aan haar leuze en zo kan je haar wel eens spotten op de hockeyvelden van THC Indiana, in de Cyclo studios op de spinningfiets, op een yogamatje of gewoon al lopend.  

Jilke De Coninck: Podoloog

(Top)sport en beweging zijn steeds een zeer grote passie van mij geweest. Als voetballer doorliep ik de jeugdreeksen van KAA Gent en Club Brugge en kwam ik uiteindelijk op zeventienjarige leeftijd in de eerste ploeg van Cercle Brugge terecht als professioneel voetballer. Na een succesvol debuutjaar volgde een periode van fysieke tegenslagen en besloot ik om terug te gaan studeren.

Ik koos voor de opleiding podologie aan de Artveldehogeschool te Gent omdat ik gedurende mijn sportcarrière regelmatig in contact ben gekomen met podologen en ik door de jaren heen heel wat interesse had gekregen in het vak. Zelf had ik vaak last van klachten aan de lies. De klachten bleken uiteindelijk afkomstig te zijn van een beenlengteverschil. Door middel van op maat gemaakte podologische zolen met een ophoging kon ik opnieuw klachtenvrij spelen. Het opgeluchte gevoel van eindelijk weer pijnvrij te kunnen bewegen/sporten wil ik ook aan mijn patiënten kunnen geven. Na de opleiding te combineren met voetbal op een iets lager niveau, studeerde ik uiteindelijk af met grote onderscheiding.

Bij ons staat de voet centraal, maar we onderzoeken meer dan alleen de voet. Heel wat lichamelijke klachten ter hoogte van de enkels, knieën, heup en rug kunnen namelijk het gevolg zijn van een foutief stap- of looppatroon. Podologische zolen kunnen heel wat klachten verminderen of oplossen. Verder werken we nauw samen met andere disciplines binnen de zorg. 

Met de ervaring die ik binnen de topsportwereld heb opgedaan, in combinatie met de bijscholingen die ik regelmatig volg om up-to-date te blijven, tracht ik de beste zorg te leveren voor de patiënt. Helpen, informeren en begeleiden staan bij mij centraal waarbij ik telkens een behandelplan opmaak in samenspraak met de patiënt en zijn omgeving. Iedereen is welkom bij mij. Van de allerkleinsten tot de oudere patiënt, alsook de recreatieve sporter tot de topsporter.

Marie D'Haveloose : Chiropractor

Marie trok na haar middelbare studies in 2017 rechtstreeks naar Parijs om aan het Institut Franco-Européen de Chiropraxie haar studies aan te vangen. 

Sinds 2022, 5 jaar studeren en vele seminaries later komt Marie ons team met veel enthousiasme versterken op Woensdag.Met een passie voor bijleren zal Marie na haar stage in een pediatrie-gerichte praktijk in Parijs (waar ze nog steeds op Vrijdagen en Maandagen te vinden zal zijn) naast de algemene behandeling van patiënten, ook voor de behandeling van de allerkleinsten en toekomstige- of kersverse mama's instaan.


Marie houdt van de dichte patiënt-therapeut relatie en de variatie in haar job die voortkomt uit het uniek zijn van elke patiënt.


De praktijk