Testen

Lactaattest Lopen

Nog gerichter gaan trainen o.b.v. hartslag- of snelheidszones? Dan is een lactaattest op de loopband iets voor jou? 

Je doet een maximale inspanningstest met lactaatmeting en VO2max-meting. Op basis van de resultaten bepalen we jouw persoonlijke trainingszones en weten we je aerobe en anaerobe drempel. 

Zowel voor recreanten die vaak sporten, competitieve sporters als (semi-)profs. Het protocol wordt aangepast aan jouw niveau.

Lactaattest fietsen

Wil je graag jouw persoonlijke trainingszones op de fiets te weten komen? Dan is een lactaattest iets voor jou!

Je doet een maximale inspanningstest met lactaatmeting en VO2max-meting op je eigen fiets. Op basis van jouw resultaten bepalen we jouw persoonlijke trainingszones en weten we je aerobe en anaerobe drempel

Zowel voor recreanten die vaak fietsen en graag weten hoe het met hun conditie gesteld is, als voor (semi-)profs  die hun specifieke trainingszones wensen.

Doe je niet aan atletiek of wielrennen maar wil je toch een test doen? Geen probleem! We kiezen een loop- of fietstest afhankelijk van de sporttak die je beoefent. 


Nuttige informatie

Om een maximale inspanningstest te kunnen afleggen moet je eerst een gevalideerde sportmedische vragenlijst invullen alvorens je aan de test kan beginnen. Op basis van de resultaten van deze vragenlijst wordt bepaald of je een sportmedisch onderzoek nodig hebt:

Groen: Geen probleem, je kan de maximale inspanningstest doen.

Oranje: Je dient een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren.

Rood: Je dient een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren.

Het sporten aan hoge intensiteit hervatten na een COVID besmetting kan risico's met zich meebrengen. Heb je COVID gehad en wil je een maximale inspanningstest doen? Vraag dan eerst raad bij je huisarts.